Металопрофіль

Металопрофіль, профнастил або, як ще його називають, профлист, сьогодні є, мабуть, одним із найширше вживаних будівельних матеріалів. Спектр його застосування досить широкий і використовуватись металопрофіль може для різних архітектурних цілей.

Які бувають різновиди металопрофілю?

Стіновий або фасадний.

Як свідчить сама назва, такий профіль використовується для облицювання стін житлових і господарських будівель. В переважній більшості його використовують для зовнішнього облицювання, в тому числі балконів, стін і навіть покрівлі. Рідше стіновий металопрофіль може використовуватись для внутрішнього оздоблення, однак це більше стосується нежитлових приміщень. Відрізняється такий металопрофіль невеликою висотою хвилі профілю — від 8 до 35 мм.

Покрівельний.

Покрівельний металопрофіль в першу чергу застосовується для будівництва складських приміщень, ангарів, кіосків, гаражів та інших будівель і використовується як покрівельний матеріал для дахів. Від фасадного металопрофілю його відрізняє більша висота хвилі профілю — від 18 до 60 мм.

Несучий металопрофіль

Представляє собою найбільш міцний і тривкий вид профнастилу. Основна сфера його використання — це формування несущих елементів нежитлових і житлових будівель. Досить часто несущий профіль використовується для оперативного зведення господарських приміщень. Висока міцність досягається завдяки використанню сталевого листа товщиною до 1,5 мм. Висота хвилі профілю цього типу складає від 40 мм.

Металопрофіль, профнастил

Виробництво металопрофілю

Виробництво металопрофілю здійснюється методом холодного прокату. Завдяки естетичному зовнішньому вигляду та високій міцності, профнастил може використовуватись в якості декоративного матеріалу — для зведення парканів, огорож , облицювання фасадів тощо. Також металопрофіль може застосовуватись як несуща конструкція для будівель. Забор з металопрофілю є найбільш популярним в наш час.

Вгору
Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!